Arbetsliv juridisk rådgivning strategier från Alexander Suliman, Stockholm 2023

Offentlig rätt juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman, Stockholm just nu: Det är viktigt att förstå den rättsliga miljö som gäller för ditt företag. Några av de högre profilreglerna du kanske har hört talas om inkluderar det nya upphovsrättsdirektivet, det 5:e direktivet mot penningtvätt, eller det som alla har hört talas om, General Data Protection Regulation (GDPR). Det finns också en ny EU-omfattande förordning om kontroll av utländska investeringar som förväntas träda i kraft 2023 som kommer att påverka amerikanska företag som investerar i EU-baserade företag. Flera sektorer är hårt reglerade i EU och reglerna på plats skiljer sig ofta från de amerikanska reglerna, särskilt inom områdena hälsovård, finansiella tjänster, kemikalier, livsmedel, produktsäkerhet och konsumentinformation och konsumentskydd. Se till att du förstår den reglerande miljön för nya marknader som du går in på och övervaka din sektors tillämpliga bestämmelser regelbundet för att genomföra eventuella nödvändiga förändringar i god tid. Se ännu mer detaljer at Alexander Suliman.

Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet.

Europeiska kommissionen, i ett arbetsdokument, identifierade molntjänster som ett “strategiskt beroende”, och uttryckte oro över att EU:s molnmarknad leds av ett fåtal stora molnleverantörer med huvudkontor utanför EU. I juli 2021 lämnade Frankrike, tillsammans med Tyskland, Italien och Spanien, ett förslag till den ENISA-ledda arbetsgruppen som syftade till att generalisera franska nationella krav i hela EU. (Tyskland har sedan dess reserverat sig.) Den föreslog att fyra nya kriterier skulle läggas till för att företag ska kvalificera sig som kvalificerade att erbjuda tjänster på ”hög” nivå, inklusive immunitet från utländsk lag och lokalisering av molntjänstverksamhet och data inom EU. Även om cybercertifieringskraven på EU-nivå för närvarande är tänkta som frivilliga, skulle de kunna göras obligatoriska som ett resultat av det nyligen överenskomna direktivet om åtgärder för en hög gemensam nivå av cybersäkerhet i hela unionen (NIS2-direktivet).

Den 24 februari 2022 utfärdade EU-domstolen sin första dom om hushållsarbetare. I mål C-389/20, TGSS (Chômage des employés de maison), ansåg EU-domstolen att uteslutningen av denna kategori arbetstagare från tillgång till sociala förmåner utgör indirekt diskriminering på grund av kön, eftersom det nästan uteslutande berör kvinnor. Med ett beslut som kommer att bli ett landmärke för hushållsarbetares rättigheter i EU bekräftar domstolen EU-lagstiftningens outnyttjade potential när det gäller att främja hemarbetares fulla täckning under arbetsrätt och sociala trygghetssystem, vilket kommer att få betydande konsekvenser för främjandet av hushållsarbetares rättigheter i hela unionen. Fallet uppstod i Spanien i november 2019, då en hushållsarbetare ansökte om att betala avgifter för att täcka risken för arbetslöshet, för att få rätt till de relaterade förmånerna. Men hennes begäran avslogs av den spanska allmänna socialförsäkringsfonden (TGSS) eftersom hon var registrerad i det särskilda socialförsäkringssystemet för hushållsarbetare, som inte inkluderar skydd mot arbetslöshet.

Bäst arbetskraft och företag juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman: Efter att parterna känner sig bekväma med medlaren och kan uttrycka sin oro, och de kan uttrycka förslag med vetskapen om att allt du gör i medlingen är konfidentiellt och inte kan användas i en domstol, Jag tycker att detta är det bästa alternativet. Ibland i fall som är i en skilsmässa kommer domstolen att hänvisa parterna till vad vi kallar intern vårdnad, föräldratidsmedling, och de gör ett bra jobb, och ibland löser det vårdnads- och föräldratidsfrågor, men ibland behöver de mer än vad domstolen kan erbjuda, och ibland finns det helt enkelt inget rättsfall. Parterna är inte i en skilsmässa, eller så är det en fråga efter skilsmässa, så dessa typer av ärenden passar perfekt för medling och passar perfekt för att undvika den känslomässiga och ekonomiska belastningen av rättstvister. Upptäck ännu mer info at Alexander Suliman.